Onze oplossingen

Visualisatie

De visualisatie van consumptie en gegevens is een groot deel van het optimaliseren, verminderen en tastbaar maken van het energieverbruik. De doelgroep met professionals, die gebruik maken van dergelijke visualisatie, is breed.

Als administrateur of energie-manager heeft u toegang tot visuele informatie over de staat van het verwarmingssysteem, die is gebaseerd op het meten van de temperatuur van het water dat door de leidingen van het gebouw loopt.

Als een energie-adviseur heeft u toegang tot visuele informatie over het effect van verschillende energierenovaties via temperatuurgegevens.

En tot slot heeft u als aannemer of technicus toegang tot visuele temperatuurgegevens voor, tijdens en na het uitvoeren van het werk.

Het energieverbruik kan worden gevisualiseerd met behulp van het Visual Brunata programma of onze meters:

Brunata Visual

Visual is een desktopprogramma voor managers, energie-adviseurs, installateurs enz., dat kan worden gedownload om vervolgens lokaal op uw computer te draaien. Het voert continue bewaking van de energie-efficiëntie van een gebouw uit, waardoor het instrument zeer effectief is in de strijd om de energie optimaal te benutten en om het energie-profiel van een woning te optimaliseren. Dit betekent dat u als administrateur een volledig en gedetailleerd overzicht van uw gehele meter portfolio krijgt en snel een analyse met geïnterpoleerde meetgegevens in grafieken en tabellen kunt genereren. Voor Visual is het nodig dat op afstand uitleesbare meters zijn geïnstalleerd.

Onze meters

Met de hulpmiddelen van Brunata heeft de energie-manager van het gebouw veel mogelijkheden om één stap voor te blijven, zodat de benodigde aanpassingen en reparaties aan het verwarmingssysteem proactief kunnen worden geïmplementeerd.

Futura Comfort, Brunata's elektronische temperatuurmeter, kan voldoen aan de wens om de eerder verborgen gegevens van het gebouw zichtbaar te maken – dit helpt bij het optimaliseren van het energieprofiel van het gebouw. De temperatuurmeter leest de temperatuurmeting om de 2 minuten uit en berekent op basis van de metingen de gemiddelde waarden die worden weergegeven op het display van de meter. De meter is ook verkrijgbaar met een externe sensor, waardoor de temperatuursensor kan worden gemonteerd op afstand van de sensor zelf. De meter kan daarom ook worden gebruikt om de temperatuur te meten op plaatsen die niet gemakkelijk toegankelijk zijn, bijvoorbeeld rond stijgbuizen en andere leidingen in het gebouw. En door gebruik te maken van Brunata's netwerkoplossing worden alle temperatuurgegevens geregistreerd en kunnen online worden bekeken.

Wilt u meer weten over onze verschillende opties op het gebied van meters, neem dan contact op met onze verkoopafdeling.