Onze oplossingen

Visualisatie van verbruiksgegevens

De visualisatie van verbruik en meetgegevens is een groot deel van het optimaliseren, verminderen en tastbaar maken van het warmteverbruik. Deze visualisatie kan worden bereikt op verschillende manieren:  

Afrekening

Een manier om verbruiksgegevens voor warmte te visualiseren is door de afrekeningen, die Brunata opstelt. Afrekeningen zijn ontworpen op basis van de eisen van het gebouw.

We hebben het makkelijk en efficiënt voor administrateurs gemaakt, omdat Brunata de metergegevens verzamelt en afrekeningen opstelt voor elke gebruiker en omdat we zorgen dat ze op tijd een eerlijke en nauwkeurige afrekening krijgen.

WebMon

WebMon is een online programma dat het verbruik en metergegevens visualiseert. Het biedt een snel en optimaal overzicht van het energieverbruik voor verwarming – van gebouwniveau tot meterniveau. WebMon kan worden gebruikt door administrateurs en bewoners.

WebMon maakt ook de configuratie van rapporten en alarmen mogelijk, die worden ontvangen in verband met onverwachte schommelingen in het verbruik. Dit is gunstig voor de administrateur of de facility manager van het gebouw. Als bewoner kunt u gemakkelijk een overzicht van uw eigen energieverbruik voor de verwarming krijgen door middel van gemakkelijk te begrijpen tabellen en grafieken. WebMon is verkrijgbaar in verschillende versies, afhankelijk van de eisen. Lees hier meer.

Krijg je een eigen webarchief

Al onze klanten krijgen online toegang tot de afrekeningen, bewonerslijsten enz.

Brunata's WebArkiv biedt voordelen voor zowel de administrateur als de bewoners.

Lees verder
Krijg je een eigen webarchief

Een energiezuinige woning

Als u, als administrateur of adviseur, op zoek bent naar een gedetailleerde monitoring van de meters in een gebouw moet u Brunata Visual overwegen.

Brunata Visual is een desktop-applicatie die zeer effectief is in het streven naar een energiezuinig gebouw.

Lees verder
Een energiezuinige woning

Onze warmtekostenverdelers en warmtemeters.

Om gegevens over het verbruik voor verwarming te visualiseren, is het een voorwaarde dat het gebouw op afstand uitleesbare meters heeft. 

Brunata's elektronische warmtekostenverdelers en warmtemeters meten het werkelijke, individuele verbruik in een flat, winkel etc. Het zorgt voor een eerlijke verdeling van de kosten, zodat elke bewoner alleen voor het eigen verbruik betaalt. Met Brunata's WebMon Plus kan de bewoner altijd het eigen verbruik volgen en de administrateur kan de het verbruik van het gehele gebouw online monitoren via een persoonlijke login. Daarnaast raakt de administrateur de planning en coördinerende taken in verband met het opnemen van de meterstand kwijt wanneer de meters op afstand worden uitgelezen. Dit betekent ook dat de bewoners niet thuis hoeven te zijn om de meterstand op te laten nemen.

De visualisatie van het verbruik leidt tot meer duurzaam gedrag en bespaart zowel de bewoner als het gebouw veel onnodige stookkosten. Uit de gegevens van Brunata blijkt dat individuele metingen en toegang tot water- en warmteverbruiksgegevens het verbruik op gebouwniveau typisch verlagen met 10-40%. 

Brunata Futura Heat maakt onderscheid tussen de warmte die wordt geleverd aan de radiator door de verwarmingsinstallatie en de warmte die uit de omgeving komt, bijvoorbeeld van een houtkachel of zonnestralen.

De meter is voorzien van een verwisselbare batterij, die is goedgekeurd voor 10 of 15 jaar levensduur, afhankelijk van het type meter. Bovendien wordt de warmtekostenverdeler aangesloten op het netwerk en de online systemen Brunata. 

Juistheid en betrouwbaarheid zijn van het grootste belang, wanneer warmte-energie wordt gemeten en geregistreerd en wanneer het verbruik moet worden verdeeld onder de bewoners. De warmtemeters van Brunata garanderen dat. Onze warmtemeters voldoen aan alle eisenHet bereik van onze warmtemeters loopt van kleine huizen en flats tot grote huizenblokken en industrieel vastgoed. En we voldoen aan alle vereisten voor het vastleggen en het visualiseren van gegevens, omdat onze warmtemeters op afstand worden uitgelezen.

Met een warmtemeter van Brunata is het mogelijk om de meterstand te bepalen voor de energie die is verbruikt voor verwarming en koeling. Dit zijn elektronische warmtemeters die alle uren gegevens verzenden, het hele jaar door. De levensduur van de batterij van de warmtemeter is wel 16 jaar en ze hebben een lage initiële stroom (omdat ze het totale verbruik gedurende het hele jaar meten). Alle warmtemeters kunnen worden aangesloten op het netwerk en de online systemen van Brunata.

Wilt u meer weten over onze verschillende aanbiedingen voor warmtekostenverdelers en warmtemeters, kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling.