Onze oplossingen

Afrekeningen

Brunata kan u helpen bij de voorbereiding van afrekeningen voor het waterverbruik. Dit betekent dat wij het totale waterverbruik verdelen onder de bewoners die toegang hebben tot het water van het gebouw. 

Brunata biedt verschillende soorten watermeters aan om zowel warm als koud water te meten, allemaal handige hulpmiddelen voor het opstellen van afrekeningen.

In Nederland en België moeten individuele warmwatermeters worden geïnstalleerd in alle gebouwen met meerdere gebruikers, wanneer dit technisch mogelijk en economisch haalbaar is. Het doel van de individuele metingen is om mensen te stimuleren om water te besparen. De installatie zal elke bewoner ten goede komen, omdat de meters ervoor zorgen dat alle bewoners alleen betalen voor hun werkelijke verbruik. Als dienstverlener helpen wij u graag om de economische haalbaarheid van de installatie te berekenen voor uw gebouw. Voor hulp of advies neemt u contact op met onze afdeling verkoop. U bent ook van harte welkom bij onze buitenlandse collega's, neem contact op met een van onze internationale afdelingen wanneer u meer wilt horen over de wetgeving in hun desbetreffende land.

Door het installeren van een watermeter in de nabijheid van de boiler van het gebouw wordt het totale verbruik van warm water voor het gebouw bijgehouden. De installatie zorgt voor een meer nauwkeurige waterrekening. Wij raden aan, om naast een watermeter ook een warmtemeter te installeren, zodat het energieverbruik voor de productie van warm water (incl. warmteverlies in leidingen) wordt bijgehouden. De voordelen hiervan zijn onder andere een nauwkeurige weergave van het energieverbruik voor huishoudelijk warm water, met inbegrip van circulatieverliezen, en een duidelijk onderscheid tussen het energieverbruik voor warm water en voor de verwarming op de afrekeningen. Dit op zijn beurt zorgt voor de documentatie van het energieverbruik voor huishoudelijk warm water om te kunnen berekenen of het economisch haalbaar is om individuele warmwatermeters te installeren.

Wilt u meer weten over onze verschillende aanbiedingen voor verwarmings- en warmtemeters, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling verkoop.

Zelfs de kleinste veranderingen aan het gebouw kunnen een beslissende invloed op uw factuur hebben. Daarom zijn er een aantal voordelen wanneer u de veranderingen bijhoudt die optreden gedurende het hele jaar. Hoe meer we weten over uw gebouw, hoe correcter uw jaarafrekening zal zijn. En zal de kostenverdeling tussen de bewoners eerlijker zijn. Tegelijkertijd kunnen we sneller een afrekening maken wanneer we voorafgaande kennis hebben over de veranderingen in het jaar.