Geschiedenis

Brunata is een Deens familiebedrijf met meer dan 100 jaar ervaring in het leveren van oplossingen die het energieverbruik van woningen en gebouwen optimaliseren en verminderen. Met 100 jaar ervaring waren we een van de eersten in Denemarken die warmtekostenverdelers ontwikkelden en leverden.

De eerste stappen in Nederland werden gezet in 1927 in gebouwen in Bennebroek en Alkmaar.

Sinds de oprichting van ons bedrijf zijn we pioniers geweest op het gebied van het meten en verdelen van energiekosten van gebouwen. We gebruiken voortdurend onze middelen om nieuwe oplossingen te ontwikkelen die gunstig zijn voor onze klanten. Daarom hebben we een technologisch voordeel. Een voorbeeld van ons voordeel is onze warmtekostenverdeler met gepatenteerde technologie, waardoor het de meest nauwkeurige meter in zijn soort is op de markt.

Op dit moment leggen we grote nadruk op het begrijpelijk maken van alle soorten energiegegevens van een gebouw en deze toegankelijk maken voor zowel bewoners, administrateurs, energie-adviseurs, huismeester enz.. Dit doen wij via een gemakkelijk te begrijpen afrekening en veel andere online oplossingen die energiegegevens op een duidelijke en eenvoudige manier visualiseren.

Met betrekking tot energie-informatie hebben we twee verschillende business area‘s die gecombineerd en geïntegreerd kunnen worden afhankelijk van de behoefte van de klant.

  • Verbruiksgegevens: Deze gegevens hebben betrekking op het verbruik van water, warmte en elektriciteit en wij helpen administrateurs, eigenaren van onroerend goed en bewoners met een exacte verbruiksmeting, eerlijke verdeling van de gebruikskosten en tijdige afrekeningen.
  • Gebouwgegevens: Deze gegevens hebben betrekking op de situatie in het gebouw, zoals gegevens over de centrale verwarming van het gebouw of het binnenklimaat van het gebouw. Dit is waar we de administrateurs, huismeesters, eigenaren van onroerend goed en bewoners helpen bij het optimaliseren van het totale energieverbruik en het verbeteren van het binnenklimaat van het gebouw.

Het is onze strategie om flexibele oplossingen te combineren, vertrouwen voor het resultaat te creëren en oplossingen aan te bieden die het mogelijk maken voor onze klanten om de energiebronnen van het gebouw zo optimaal mogelijk te gebruiken en zo bij te dragen aan een groenere wereld.

Vanaf 1990 hebben wij dochterondernemingen, samenwerkingsverbanden en verkooporganisaties opgezet in verschillende Europese landen zoals België, Italië, Slovenië en Engeland. Op dit moment worden onze oplossingen in meer dan 15 Europese landen verkocht. In Nederland bestaat de huidige samenwerking al sinds 1980.