Over Brunata

Raad van bestuur

De Raad van Bestuur bestaat uit vijf leden die gekozen zijn door de aandeelhouders en drie leden die gekozen zijn door de medewerkers.

De door de aandeelhouders gekozen leden worden benoemd vanwege hun sterke competenties die voor Brunata relevant zijn.

De door en onder de medewerkers gekozen leden voegen waardevolle kennis van de "machinekamer" toe aan het bestuur. 

 

Voorzitter Eva Fischer Hansen
(sinds 2015)

Eva Fischer Hansen (geboren 1963) woont sinds 1986 in Noorwegen. Ze rondde haar zeilmakersopleiding af in 1989 en voltooide haar gezelperiode in 1996 en was van 1989 tot 2005 eigenaar van Fischer Sails. Eva Fischer Hansen heeft meegewerkt aan het opzetten en leiden van Brunata Noorwegen van 2005 tot 2010 en was lid van het managementteam van de Brunata Group van 2010 tot 2013. Ze was lid van de Raad van Bestuur als plaatsvervangend voorzitter van 2012 tot 2015 en is ook een aandeelhouder van Brunata.

Jens Peter

Vice-voorzitter Jens Peter Fischer Hansen
(sinds 2015)

Jens Peter Fischer Hansen (geboren in 1936) studeerde af als Master of Science in Engineering en was werkzaam bij Brunata vanaf 1966 als hoofd van de meterontwikkelingsafdeling na zijn tijd bij de marine en daarna bij de turbine-ontwikkelingsafdeling van Brown Boveri. Van 1984 tot 2007 was Jens Peter Fischer Hansen CEO en van 2007 tot 2015 was hij voorzitter van de raad van bestuur. Jens Peter Fischer Hansen is sinds 1990 de meerderheidsaandeelhouder van Brunata.

Christian Mariager

Vice-voorzitter Christian Mariager
(sinds 2015)

Christian Mariager (geboren in 1961) heeft een MBA van de Columbia University. Bij zijn aantreden tot de Raad van Bestuur nam hij 24 jaar ervaring met zich mee als senior partner bij McKinsey & Company, waar hij van 2002 tot 2012 verantwoordelijk was voor de Consumer Practice van het bedrijf in New York. Hij was daarna CEO van Flying Tiger Kopenhagen en is nu partner bij het private equity bedrijf L Catterton. Christian Mariager heeft meerdere jaren bestuurservaring bij Matas, Løgismose Meyers, Imerco, M. Goldschmidt Holding A/S, NDI/Superdæk (vice-voorzitter) en COMITEL A/S (voorzitter). 

Niels Kornerup

Bestuurslid Niels Kornerup
(sinds 2016)

Niels Kornerup (geboren 1961), advocaat cand.jur. van de Universiteit van Kopenhagen in 1985, is al meer dan 28 jaar advocaat en partner bij Bech-Bruun, één van de toonaangevende advocatenkantoren in Denemarken. Niels Kornerup trad toe tot de raad van bestuur van Brunata met sterke vaardigheden en kennis op het gebied van recht en strategie, en belangrijke ervaring door dienstverbanden bij bedrijven als Schmidt Hammer Lassen, Peter Justesen Company A/S , Cool Gray A/S en de Willy Lynggård Petersen Family Foundation. 

Fei Chen

Bestuurslid Fei Chen
(sinds 2013)

Fei Chen (geboren in 1964) is Vice President New Business R & D bij Haldor Topsøe. Ze is chemisch ingenieur (PhD) en trad toe tot de raad van bestuur van Brunata met 20 jaar internationale managementervaring bij o.a. Grundfos, Coloplast, Novozymes en Foss Analytical en heeft sterke merites op de gebieden strategie, innovatie en ontwikkeling van technologie-gebaseerde bedrijven. Fei Chen heeft ook internationale en nationale bestuurservaring bij Enaqua, Environmental Technology en Social Innovation Network – LeaderLab.

Keld Sørensen

Bestuurslid Keld Sørensen
(sinds 2013)

Keld Sørensen (1956) is vanaf september 2015 CFO bij Flügger A/S. Van 2000-2015 was hij executive vice-president van COWI Holding A/S met directe verantwoordelijkheid voor financiën, IT, M&A, inkoop en gebouwen, na een periode als Group Finance Director bij H Lundbeck A/S. Hij heeft een MA (Politicologie) en een BCom (Informatica en Financieel Management) en begon zijn carrière bij Danske Bank en later Unisys. Keld Sørensen treedt toe tot de raad van bestuur van Brunata met uitgebreide internationale ervaring op het gebied van financieel en risk management, financiering en global management.

Michael Brock

Bestuurslid Michael Brock
(sinds 2013)

Michael Brock (geboren in 1954) heeft een Master of Science in Engineering van DTU en heeft vandaag de dag een aantal bestuursfuncties in de schoonmaak- en med-tech bedrijven en is ook een onafhankelijke business consultant. Daarvoor werkte hij als directeur van Bruel & Kjær en CEO bij GN Otometrics A/S en BK Medical A/S – allemaal toonaangevende internationale bedrijven. Met Michael Brock krijgt de Raad van Bestuur van Brunata een brede en internationale ervaring op het gebied van technische ontwikkeling, productie, marketing en sales en business development. Michael Brock heeft meerdere erefuncties.

Ole Øland

Bestuurslid Ole Øland Hansen
Door werknemers gekozen, districtsmanager District Zuid
(sinds 2015)

Ole Øland Hansen (geboren 1966) opgeleid in de detailhandel. Hij heeft eerder gewerkt als business manager in een grote winkel. Ole Øland Hansen kwam acht jaar geleden bij Brunata werken als servicemonteur. Twee jaar later werd hij gepromoveerd tot technisch coördinator en werd hij verantwoordelijk voor de installatie van meters in District Zuid. In 2013 werd hij District Manager van het district.

Steen Holmberg

Bestuurslid Steen Holmberg
Door werknemers gekozen, productspecialist
(sinds 2015)

Steen Holmberg (geboren in 1973) studeerde aan het Niels Brock Copenhagen Business College. Na zijn afstuderen werkte Steen Holmberg voor het computerproductiebedrijf Expertype Data, gevolgd door een jaar bij Panasonic, waar hij verantwoordelijk was voor de voorraadadministratie. Hij begon 18 jaar geleden bij Brunata in het magazijn en werd later servicemonteur. Op dit moment is Steen Holmberg onder andere verantwoordelijk voor het opstarten van de Brunata Academie en verleent hij technische ondersteuning en opleiding in het buitenland.

Per Eriksson

Bestuurslid Per Eriksson
Door werknemers gekozen, account technicus
(sinds 2015)

Per Eriksson (geboren 1974) is opgeleid als radiomonteur bij Fona. Na vijf jaar in het leger werkte hij met de productie van industriële zekeringen voor treinen en vliegtuigen. Hij werkt nu negen jaar bij Brunata waarvan de eerst acht als servicemonteur. Vandaag de dag is Per Eriksson account technicus voor Sealand en de eilanden.